روشهای نوین تاب آوری و بهزیستی جوانان

پروفسور نیکول نیکوترا استاد دانشکده مددکاری اجتماعی دانشگاه دنور پنسیلوانیاست.

1

روشهای نوین تاب آوری و بهزیستی جوانان
نویسندگان نیکول نیکتورا؛ جولی آن لیزر – ماریا
مترجمان : محمد رضا مقدسی؛ عفت حیدری
قسمت: ۲۳۵۰۰ تومان
انتشارات ورجاوند

پروفسور نیکول نیکوترا مددکار اجتماعی است.
پروفسور نیکول نیکوترا استاد دانشکده مددکاری اجتماعی دانشگاه دنور پنسیلوانیاست.
دکتر نیکول نیکوترا بعنوان یک متخصص تاب آوری مدرس رویکردهای ترکیبی و تلفیقی است که تاثیرات همزمان عوامل اجتماعی ، عاطفی و روانی و معنوی را بر تاب آوری و بهباشی را مد نظر قرار میدهد.
 
پروفسور نیکوترا سابقه ای طولانی و تجربیات ارشمندی در مددکاری اجتماعی بالینی کودکان، جوانان و خانواده ها را دارد.
 
وی در استفاده از هنر و خلاقیت هم برای توسعه تاب آوری و درمان های تجربی بخوبی استفاده کرده است.
تحقیقات و پژوهشهای متمرکز او بر ارتقای سلامت و بهباشی قابل توجه بوده است.
دکتر نیکوترا بعنوان یک متخصص تاب آوری دارای مدرک لیسانس از کالج هارتویک، MSW از دانشکده مددکاری اجتماعی دانشگاه واشنگتن است او یک مددکار اجتماعی بالینی مستقل دارای مجوز (LICSW) است.
پروفسور نیکوترا بر در بهبودی و تاب آوری هم مطالعات و فعالیت های قابل توجهی داشته است.
نیکوترا عضو شورای آموزش مددکاری اجتماعی (CSWE) است و جوایز متعددی را برای کار خود دریافت کرده است.
 
روشهای نوین تاب آوری و بهزیستی جوانان برای حمایت از رفاه و تاب‌آوری در جوانان یا روشهای نوین برای راهنمای جامعی است که بر توسعه مهارت‌ها برای افزایش رفاه و انعطاف‌پذیری جوانان تمرکز دارد.
این کتاب بر اهمیت راهبردهای مبتکرانه و مبتنی بر شواهد برای متخصصان و مراقبان سلامت روان برای حمایت از بهزیستی عاطفی و روانی جوانان تاکید می کند. کتاب “روش‌های نوین تاب آوری و بهزیستی جوانان” اثر نیکول نیکوترا به دو مفهوم اصلی متمرکز است :
بهباشی (حمایت از رشد سالم و مثبت) و تاب آوری (حمایت از رشد بعد از یک واقعه منفی).
مؤلف در این کتاب مفهوم بهباشی را معرفی و پیامدهای مربوط به بهباشی و تاب آوری و جنبه‌های مختلف زندگی جوانان را بررسی می‌کند.
کتاب در نهایت با توصیف مداخلات و بررسی تاثیرات آن با رشد مثبت جوانان و بهزیستی جمع بندی قابل توجه و کار آمدی را برای توسعه و ایجاد تاب آوری ارایه میکند.

نوجوانان می توانند جالبترین و دقیقترین و در عین حال مشکل ترین و کسل کننده ترین و شرورترین افراد باشند. آنها می توانند به چشم بر هم زدنی بین این حالات و رفتار در نوسان باشند. بسیاری از شکل های سنتی مداخلات درمانی در سطح گسترده ای در جوانان مورد استفاده قرار می گیرند. بهرحال این مداخلات به مذاق جوانان خوش نمی آید و اغلب نتایج غیر منتظره ای می گیرند.

هدف این کتاب برطرف کردن این نگرانی  با بررسی استراتژی های خلاقانه و تکنیکها و مداخلات شواهدمحور و مقابله با بسیاری از مداخلات درمانی که از دیدگاه های معیوب منشا می گیرند و تمرکز بر مداخلات توانمندمحور و بهبود بهزیستی و تاب آوری جوانان است

روش های نوین تاب آوری و بهزیستی برتماس بی واسطه و مستقیم با حیوانات مزرعه و پرورش گل و گیاه و زراعت  بعنوان یک روش تربیتی و مداخله درمانی تاکید و از این رو میتواند بعنوان درسگفتار در مدارس طبیعت مورد توجه باشد .

در قسمتی از این کتاب میخوانیم :

منظور ما از تاب آوری چیست؟
متاسفانه حتی با وجود بهترین قابلیت های ما برای حمایت از جوانان؛ اتفاقات بدی رخ می دهند. بنابراین لازم است که به جوانان کمک کنیم تا بیاموزند با وجود رخدادهای بد در زندگی چطور به سمت جلو حرکت کنند ( و تاب اورتر شوند ).

تاب آوری به پشت سر گذاشتن سختی ها و رشد به زیستی در مواجه با خطرات شخصی و میان فردی و اجتماعی اشاره می کند ( لوتار، 2003 میلادی؛ السون؛ بوند؛ برنز؛ ولا – بوردیک و سویر؛ 2003 میلادی) وارنر و اسمیت ( 1992 میلادی )؛ پیشروان مطالعات تحقیقاتی؛ در مورد جوانانی گزارش می کردند؛ که به تجربیات منفی با تمایل اولیه به مصرف مواد مخدر واکنش نشان می دادند؛ اما کسانی بودند که می توانستند براین مسائل غلبه کنند و مسیر خود را برای مسیرهای سالم تر عوض کنند. ( وارنر و اسمیت ؛ 1992 میلادی )

روشهای نوین تاب آوری بر ایننکته تاکید میکند که تاب آوری غلبه تدریجی بر آسیب پذیری است.

تاب آوری می تواند بقا بعد از یک واقعه استرس آمیز باشد. اما در شرایط دیگر , تاب آوری می تواند احساسات امید بخشی را ایجاد و باعث رشد شخصی و کشف هویت واقعی شود.

 

روشهای نوین تاب آوری و بهزیستی جوانان اثر نیکول نیکتورا؛ جولی آن لیزر – ماریا است و توسط دکتر مقدسی و عفت حیدری ترجمه شده است

 

 

1 نظر
  1. شیما خلج زاده می گوید

    کتاب رو از کجا میشه تهیه کرد؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.