سلامت روان شناختی و تاب آوری پرستاران

0

سلامت روان شناختی و تاب آوری پرستاران

بازیگری احساسی به مدیریت و نحوه بیان احساسات و هیجانها در محیط کار اشاره دارد.

هدف اصلی این مطالعه نقش بازیگری احساسی و تاب آوری در سلامت روان پرستاران بود.

روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی بود

بر اساس جدول مورگان، ۳۱۲ نفر از پرستاران بیمارستان قمر بنی هاشم و بیمارستان شهید مدنی در شهرستان خوی به روش در دسترس در این پژوهش شرکت کردند.

پرستاران سه پرسشنامه شامل آزمون بازیگری احساسی زاف، پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) و پرسشنامه مقیاس تاب آوری کونر و دیویدسون را تکمیل نمودند. در نهایت، داده‌ها از طریق تحلیل رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.

یافته‌ها: بازیگری احساسی سطحی رابطه مثبت و معناداری با نشانه‌های بدنی، اضطراب و بی خوابی، نارساکنش وری اجتماعی و افسردگی داشت (۰۰۱/۰ > P)،

در حالیکه رابطه آن با تاب آوری و تجربه کاری منفی و معنادار شد (۰۰۱/۰ > P).

این در حالی است که به طور منفی ۲۴ درصد سلامت روان را در پرستاران را تبیین کرد.

بازیگری احساسی عمیق، رابطه معنادار و مثبتی با اجزاء سلامت روان، تاب آوری و تجربه کاری داشت.

به عبارتی هر چه تجربه کاری افزایش می‌یافت، بازیگری احساسی در محیط کار عمیق‌تر و با افزایش بازیگری عمیق، تاب آوری و سلامت روان هم بیشتر می‌شد.

نتیجه گیری: بازیگری احساسی سطحی که اغلب در پرستاران با سابقه کم دیده شد، موجب ناهماهنگی شناختی و تناقض بین رفتار و عقاید می‌شود.

در نتیجه می‌تواند سلامت روان شناختی را کاهش دهد. مکانیسم‌های دفاعی که این اضطرابها را مهار می‌کنند، اگر طولانی مدت مورد استفاده قرار گیرند، موجب فرسودگی شغلی خواهند شد.

 

 

نقش بازیگری احساسی بر سلامت روان شناختی و تاب آوری پرستاران

 

 

fk سلامت روان شناختی و تاب آوری پرستاران

بنابر همین گزارش از خانه تاب آوری پرستارانی که از نمره تاب آوری خوبی برخوردارند معمولا از  ویژگی‌های ذاتی مانند شناخت مثبت، حفظ احساسات خوب، خودکنترلی، خودکارآمدی، مهارت‌های ارتباطی و توانایی حل مسئله  هم برخودار هستند.

تاب‌آوری در پرستاران میتواند با خدمت رسانی ومراقبت بهتر از بیماران نیز ترجمه شود

از جانب دیگر جلوگیری از پیامدهای منفی مرتبط با شغل، مانند فرسودگی شغلی، اضطراب و افسردگی، و حفظ پرستاران ماهر و با تجربه در نیروی کار ضروری  و به نمره تاب آوری ایشان مرتبط است .

روشهای تاب آوری فردی پرستاران شامل ترویج ابراز قدردانی، مدیتیشن و کنترل تنفس است که می تواند آرامش و احساس ارتباط با خود را تقویت کند اما بهرحال بخش عمده موضوع بطور کلی به نظام سلامت و مسایل سازمانی مرتبط است .

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.