مقیاس تاب آوری جوانان

1

مقیاس تاب آوری جوانان( اوشیو ، کانگو ، نگامین ، وناکایا ، 2003) از 21 گویه در دامنه پنج نقطه ای تشکیل شده است  این مقیاس دارای سه ضریب آلفای کرونباخ است که به ترتیب عبارتند از : جستجوی تازگی 72% ، تنظیم هیجان 56% وجهت گیری مثبت به آینده 91% هم چنین این ضریب برای تاب آوری جوانان 81% گزارش شده است.

سوالات 1تا 7 عامل جستجوی تازگی و سوالات 8 تا 16 عامل تنظیم هیجان و سوالات 17 تا21 عامل جهت گیری مثبت به آینده را اندازه گیری میکند . توضیح اینکه شیوه نمره گذاری گویه های 6،7،12،13،14،15،16 معکوس میباشد .

 

 

علاقه مندان با کلیک بر تصویر میتوانند دریافت نمایند

تاب آوری جوانان مقیاس تاب آوری جوانان( اوشیو ، کانگو ، نگامین ، وناکایا ، 2003) از 21 گویه در دامنه پنج نقطه ای تشکیل شده است  این مقیاس دارای سه ضریب آلفای کرونباخ است که به ترتیب عبارتند از : جستجوی تازگی 72% ، تنظیم هیجان 56% وجهت گیری مثبت به آینده 91% هم چنین این ضریب برای  تاب آوری جوانان 81% گزارش شده است.بنا بر همین گزارش از خانه تاب آوری مقیاس لیکرت یک مقیاس روان‌سنجی است که معمولاً در پرسش‌نامه‌های پژوهشی برای سنجش نگرش‌ها، نظرات یا ادراک افراد استفاده می‌شود.

مقیاس لیکرت به آزمودنی‌ها اجازه می‌دهد تا از میان طیف وسیعی از پاسخ‌ها به یک سؤال یا عبارت خاص انتخاب کنند، که معمولاً شامل گزینه‌هایی مانند «کاملاً موافقم»، «موافقم»، «خنثی»، «مخالفم» و «کاملاً مخالفم» است.

مقیاس لیکرت به افتخار دانشمند علوم اجتماعی آمریکایی رنسیس لیکرت که این رویکرد را در سال 1932 توسعه داد نامگذاری شده است و به طور گسترده در تحقیقات اجتماعی و آموزشی استفاده می شود.

محققان هنگام استفاده از مقیاس لیکرت باید عواملی مانند مقوله‌های پاسخ، اندازه مقیاس، جهت‌گیری و تحلیل آماری مناسب را در نظر بگیرند.

پاسخ‌ها در مقیاس لیکرت اغلب به صورت عددی کدگذاری می‌شوند و مقیاس یک رابطه خطی بین قدرت توافق یا عدم توافق را فرض می‌کند که امکان تجزیه و تحلیل کمی داده‌ها را فراهم می‌کند.

مقیاس‌های امتیازی مختلفی در مقیاس لیکرت استفاده می‌شوند. در مفاهیم دوقطبی یا دوسویه، مقیاس امتیازی ۵ یا ۷ متداول است در حالی‌که در مفاهیم تک‌قطبی یا یک سویه، استفاده از مقیاس امتیازی ۴ یا ۶ متداول است. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که پایایی و روایی مقیاس‌های ۲ یا ۳ امتیازی در مقایسه با مقیاس‌های امتیازی بیشتر، کمتر است و سطح پایایی و روایی در مقیاس‌های امتیازی بیشتر از ۷ نیز تا حدی کاهش می‌یابد

1 نظر
  1. مهدی صدری می گوید

    سلام منبع مقاله یا مجله این پرسشنامه چی هست؟؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.