سرمایه فرهنگی را می توان به سه شکل اصلی دسته بندی کرد:
برخی از راهکارهای توسعه سرمایه فرهنگی در یک جامعه عبارتند از:
1. حفظ سنت ها و میراث: حفظ و بزرگداشت آداب و رسوم، سنت ها، ارزش ها، موسیقی، ادبیات و شیوه های محلی می تواند سرمایه فرهنگی را در یک جامعه غنی کند.
2. مشارکت جامعه: مشارکت ساکنان در فرآیندهای تصمیم گیری مرتبط با سرمایه فرهنگی برای تقویت مشارکت و حمایت از تلاش های توسعه بسیار مهم است.
3.ترویج تنوع فرهنگی: پذیرش تنوع در یک جامعه با شناخت مجموعه ای متنوع از ارزش ها، برگزاری رویدادهایی که میراث محلی را گرامی می دارد، حفظ تاریخ، ارائه محصولات مرتبط فرهنگی، و پرورش محیطی از نظر فرهنگی متنوع می تواند سرمایه فرهنگی را تقویت کند.
4. آموزش و یادگیری: تشویق به یادگیری در مورد فرهنگ ها، تاریخ ها و سنت های مختلف می تواند دانش و درک فرهنگی افراد را گسترش دهد.
5. ایجاد روابط در میان فرهنگ ها: تشویق مشارکت و همکاری بین افراد با پیشینه های مختلف می تواند نوعی سرمایه فرهنگی باشد که درک، همدلی و همکاری را ترویج می کند.
6.شناخت مشارکت های فردی: تصدیق دانش ( بهتر بودن علم از ثروت ) ، تجربیات، مهارت ها و ارزش های منحصر به فردی که افراد به یک جامعه می آورند، می تواند سرمایه فرهنگی را در هر دو سطح فردی و جمعی افزایش دهد.
محمدرضا مقدسی در خاتمه این مطلب آورده است با اقدامات و فعالیت هایی از این دست جوامع می توانند یک محیط فرهنگی غنی را پرورش دهند که تاب آوری، هویت و احساس تعلق ریشه در ارزش ها و سنت های مشترک را تقویت می کند.
[…] کلام اینکه نان برنجی هم در کنار سایر سرمایه های فرهنگی در چارچوب میراث معنوی استان کرمانشاه قرار […]