رسانه تاب آوری رادیو است

محمدرضا مقدسی

0

رسانه تاب آوری رادیو است رادیو ثابت کرده است که رسانه تاب آوری است که در هر شرایطی مخاطب را از طریق آموزش و اطلاع رسانی همراه خود دارد رادیو منبع قابل اعتماد اخبار است، مردم  به ویژه در شرایط بحرانی برای کسب اطلاعات به رادیو متکی هستند.

رادیو وسیله‌ای است که از طریق امواج رادیویی، اطلاعات و پیام‌ها را به صورت بی‌سیم به مخاطبان منتقل می‌کند و توسط شخصی بنام گولییِلمو مارکنی اختراع شده است.

امواج رادیویی، اطلاعات را به شکل نامرئی به مسافت‌های دور ارسال می‌کنند.

رادیو دارای ویژگی‌ها و مزایای متعددی است:

– پوشش وسیع و گستردگی حوزه انتشار بی‌نظیر دارد
– قابلیت تحرک فرستنده‌های رادیویی بسیار بالاست
– سرعت در مداومت انتشار آن تا حدی است که خبر را به خود واقعه پیوند می‌دهد
– اصالت خاص رادیو در توانایی برقراری رابطه مستقیم با شنوندگان است
– ساده ترین رسانه همگانی و درنتیجه ارزان‌ترین آنهاست
– استفاده از آن مانع بسیاری از فعالیت‌های دیگر انسان نمی‌شود

رادیو با استفاده از چند قطعه الکترونیکی ساده می‌تواند موج سینوسی ایجاد کند و توسط یک ترانزیستور، این امواج را به آنتن ارسال کند.

در گیرنده نیز امواج رادیویی دریافت شده و پیام از موج سینوسی استخراج و رمزگشایی می‌شود.

علیرغم چالش ها و تغییر چشم اندازهای رسانه ای، رادیو همچنان به رشد خود ادامه می دهد و توانسته است هویت رسانه ای و ارتباطی خود را حفظ کند.

جذابیت رادیو توانایی آن در ایجاد ارتباط پایدار، اصالت و همراهی همیشگی آن نهفته است.

شنوندگان رادیو،صدای واقعی انسان را نسبت به محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی ترجیح می دهند ضمن اینکه در نظر داریم رادیو یک رسانه تعاملی کاملا موفق هم بشمار می آید.

مقرون به صرفه بودن و دسترسی در تاب آوری رادیو نقشی موثر بر عهده دارد.

ماهیت تعاملی، مسابقات و مشارکتهای اجتماعی رسانه در جذب و حفظ شنوندگان مؤثر بوده است.

رادیو بعنوان رسانه ای تاب آور با پذیرش فرمت‌های دیجیتالی مانند پادکست‌ها و پلت‌فرم‌های مختلف برای پاسخگویی به اولویت‌های مخاطب در حال تکامل،سازگاری و انطباق نشان میدهد.

محمدرضا مقدسی در ادامه این مطلب آورده است علیرغم کاهش درآمدهای سنتی از تبلیغات،هنوز هم آینده رادیو امیدوارکننده به نظر می‌رسد چرا که رادیو بعنوان رسانه ای تاب آور با تغییرات دیجیتال هم سازگار بوده است و بخوبی توانسته است ضمن استفاده از ایستگاههای رادیویی سنتی ، از امکانات اینترنت هم در قالب رادیو های اینترنتی استفاده کند.

رادیو منبع قابل اعتماد اخبار است، مردم  به ویژه در شرایط بحرانی برای کسب اطلاعات به رادیو متکی هستند.

رادیو به چند دلیل کلیدی یک رسانه مهم برای ارتقای تاب آوری و واکنش به بحران است:

1. رادیو می تواند با منابع فنی محدود و با هزینه کم به تعداد زیادی از افراد دسترسی پیدا کند**، به خصوص زمانی که برق و سایر کانال های رسانه ای پس از یک فاجعه در دسترس نیستند.  از رادیو میتوان براحتی با انرژی باد یا خورشید بدون هیچ مهارت خاصی به طور پایدار استفاده کرد.

2. رادیو در مواقع اضطراری سودمند است زیرا می تواند پیام ها، اطلاعات یا توصیه هایی را برای جوامع آسیب دیده در مرحله واکنش فوری بلایای طبیعی پخش کند. ذینفعانی مانند مقامات محلی، آژانس‌های سازمان ملل، سازمان‌های غیردولتی و شرکت‌های خصوصی میتوانند از رادیو بعنوان رسانه ای با اهداف بشردوستانه برای انتقال اطلاعات حیاتی به مردم استفاده کنند.

3. رادیو های محلی وحتی مناسبتی و فصلی میتوانند در تقویت و ایجاد آمادگی در برابر بلایا در مناطق بحران زده یا در معرض خطر مورد استفاده باشند. رادیو برای وقایع طبیعی و یا رویدادهای انسان ساز مثل جنگ و حوداث تروریستی بسیار کار آمد بوده است .

4. شبکه های اجتماعی و ارتباطات آنلاین در طی سال های اخیر و پس از بلایا فراوان شده اند. در حالی که این می تواند اثرات مثبت و منفی بر تاب آوری داشته باشد، بنظر میرسد رادیو کماکان بعنوان رسانه ای مورد وثوق با اقبال عمومی همراه است رادیو همچنان یک رسانه سنتی مهم برای ارتباطات بحران است.

5. تاب آوری تمرکز بالایی بر آمادگی و پیشگیری از بلایا دارد و زیرساخت ها و اطلاعات دو بخش کلیدی و مهم مدیریت بحران و تاب آوری هستند. رادیو بخش مهمی از اطلاع رسانی در بحران ، قبل و پس از آن را براحتی پوشش میدهد. رادیو تاب آوری را در مناطق شهری و مناطق روستایی و کمتر برخوردار را تحت تاثیر دارد.

به طور خلاصه، دسترسی گسترده، هزینه کم و توانایی رادیو در ارائه اطلاعات حیاتی، آن را به ابزاری ضروری برای ارتقای تاب آوری و واکنش به بحران تبدیل می‌کند، به‌ویژه در عواقب فوری بلایای طبیعی که ممکن است سایر کانال‌های ارتباطی مختل شوند.

ادبیات تحقیق مزایای منحصر به فرد رادیو بعنوان رسانه ای تاب آور را در مقایسه با سایر رسانه ها مکرر مورد تاکید قرار داده است .

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.