تاثیر آموزش خود دلگرم سازی بر تاب آوری

0

تاثیر آموزش خود دلگرم سازی بر تاب آوری و مثلث روان شناختی دختران دارای والدین معتاد

آموزش دلگرم سازی یکی از انواع آموزش های خانواده است که بر اساس روان شناسی فردی بنا شده است.

این پژوهش باهدف اثربخشی آموزش خود دلگرم سازی بر تاب آوری و مثلث شناختی دختران ۱۴ تا ۲۰ ساله دارای والدین معتاد، صورت گرفت.

پژوهش حاضر، نیمه آزمایشی و در قالب پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود.

شرکت کنندگان تعداد ۳۰ نفر بودند که از میان کلیه دختران ۱۴ تا ۲۰ ساله دارای والدین معتاد ساکن شهرستان ورامین انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند.

ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه تاب آوری (کانر و دیویدسون) و پرسشنامه مثلث شناختی (گرینینگ و همکاران) بودند.

 

یافته های به دست آمده از آزمون تحلیل کواریانس نشان داد که آموزش خود دلگرم سازی، تفاوت معنی داری را در تاب آوری و مثلث شناختی بین دو گروه موردمطالعه نشان داد.

آموزش خود دلگرم سازی به عنوان یک مهارت، موجب افزایش تاب آوری و بهبود و کاهش نگرش های منفی دختران دارای والدین معتاد نسبت به خود، دنیا /دیگران و آینده (مولفه های مثلث شناختی) شد.

 

 

تاثیر آموزش خود دلگرم سازی
بر تاب آوری و مثلث روان شناختی دختران دارای والدین معتاد

 

 

تاثیر آموزش خود دلگرم سازی بر تاب آوری تاب آوری و اعتیاد مثلث شناختی دختران تاثیر آموزش خود دلگرم سازی بر تاب آوری و مثلث روان شناختی دختران دارای والدین معتاد
تاب آوری و اعتیاد

 

بنابر همین گزارش از خانه تاب آوری خوددلگرم سازی یک مهارت حیاتی برای رشد و موفقیت شخصی است، زیرا به افراد کمک می‌کند تا ذهنیت مثبت خود را حفظ کنند، بر چالش‌ها غلبه کنند و در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود با انگیزه بمانند.

با تشویق خود، می توانیم دوست، مربی و متحد خود باشیم.

خود تشویقی را می توان از طریق خود گویی مثبت و عبارات تاکیدی تمرین کرد به گونه ای که بر توانایی های و دارایی خود متمرکز باشیم .

خودگفتاری مثبت ابزاری قدرتمند برای تشویق خویشتن است، زیرا شامل جایگزینی افکار منفی با جملات تاکیدی مثبت است که اعتماد به نفس، انگیزه و تاب آوری را تقویت می کند.

با استفاده از جملات تاکیدی مثبت، افراد می توانند افکار خود را اصلاح کنند، منتقد درونی خود را به چالش بکشند و تصویر مثبت تری از خود بسازند خودگویی های مثبت از  روند خود آنید افکار منفی هم جلوگیری میکند.

برای تمرین خود دلگرم سازی، افراد می توانند با اختصاص دادن زمانی در هر روز به تفکر در مورد نقاط قوت، دستاوردها و اهداف خود و استفاده از جملات تاکیدی مثبت، ویدئو کلیب های انگیزشی و جملات و نقل قول هایی از این دست ،انگیزه و تمرکز خود را تقویت کنند .

نکته مهم این است که  این روش بعنوان عادت روزانه در زندگی معمول خانواده ما جای گیرد آنگاه میتوان شاهد بود که بر تاب آوری و سلامت روان ما موثر واقع شده باشد.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.