کارگاه آموزشی تاب آوری به همت شبکه کمک برگزار شد
کارگاه آموزشی تاب آوری به همت شبکه کمک برگزار شد
شبکه کمک متشکل از چندین شبکه و سازمان مردم نهاد با هدف یاری جامعه برای پیشگیری و مهار بحران ها و اسیب های اجتماعی تاسیس شده است..این شبکه به منظور ارتقا آگاهی و افزایش توان نهاد های مدنی در پیشگیری و مواجهه با بحران ها وآسیب های اجتماعی برامده از بحران ها روز ۲۱مهرماه در دفتر جامعه معلولین ایران اقدام به برگزاری کارگاه یک روزه “آشنایی با مفاهیم بنیادی، ارکان و ابعاد تاب آوری” با تدریس محمدرضامقدسی نمود .
در این کارگاه یک روزه، دکتر محمد رضا مقدسی، مدیر و موسس خانه تاب آوری ایران در خصوص مفهوم تاب آوری و نقش آن در شناخت و برخورد با شرایط بد، استرس زا و مشکلات و بحران ها صحبت کردند. دکتر مقدسی به این نکته اشاره کردند: پیش بینی و پیشگیری دو مفهوم اساسی در مهار بحران ها هستند که نیاز به قدرت و آگاهی دارند. اگر نهادی قدرت پیش بینی داشته باشد ولی قدرت پیشگیری نداشته باشد ،قادر به کنترل و مهار و یا تاب اوردن در شرایط دشوار و یا اسیب های اجتماعی نخواهد بود .
ایشان درادامه گفتند :تاب آوری یک رویکرد تقلیل گرا نیست، ” منظور از تاب آوری تسلیم شدن به مخاطرات و مشکلات و پذیرفتن نقش قربانی نیست ..بلکه منظور از صدمه در امان نگاهداشتن فرد و حامعه از مخاطرات است. در واقع تاب آوری نوعی انعطاف و اقدام در برابر شرایط بد و بحران هاست.
در ادامه مدیر و موسس خانه تاب آوری چهار وضعیت در رابطه با نیاز به تاب اوری را بر شمردند نتایح خوب از شرایط و وصعیت بد را حاصل درک درست و آموزش تاب اوری فردی و احتماعی برشمردند. در ارتباط با راهکارهای مقابله ای در روند تاب آوری به این نکته اشاره کرد که زیست اجتماعی نیاز به آموزش و تبادل تجارب و گفتگو دارد. در صورتی که گفتمان در جامعه شکل نگیرد و خشونت جای آن را بگیرد، باید پایان گفتگو را اعلام کرد. چرا که خشونت پایان گفتگوست.
در این دوره آموزشی که به همت شبکه و د رمحل تالار اجتماعات جامعه معلولان ایران برگزار گردید ۲۰ نفر از شبکه ها و انجمن های مستقل و مردمی حضور داشتند.گفتنی است دکتر فاطمه قاسمزاده بنیانگذار شبکه یاری کودکان در این کارگاه آموزشی حضور داشت