هیجان پذیری و تاب آوری افراد
وی تصریح کرد: خشم معمولا نشانههایی است که استانداردها و حریمهای ما چه توسط خودمان و چه دیگری مخدوش شده است. پیام این است که برای کاری که درست است، اقدام کنیم یا در برخی از موارد چیزهایی را که نمیتوانیم قبول کنیم، بپذیریم.برای مثال اگر کسی نسبت به ما گستاخی میکند، خشم به ما انگیزه میدهد تا به آنها بگوییم دست از این کار بردارند یا خود از موقعیت کناره بگیریم.
سرخوردگی
حیدری گفت: سرخوردگی هم خانواده خشم است. سرخوردگی وقتی پیش میآید که ما به سطح نتایجی که میخواهیم و باور داریم باشد، نمیرسیم. پیام سرخوردگی معمولا ما را وادار به ارزیابی دوباره میکند و به ما انگیزه میدهد تا به هدف خود برسیم.
احساس گناه
وی خاطرنشان کرد:احساس گناه هم زمانی به سراغ ما میآید که بر اساس یکی از استانداردهای خود زندگی نمیکنیم. پیام احساس گناه خیلی ساده است. آنرا دوباره انجام نده و آنچه لازم است را انجام بده تا آنرا سرو سامان دهی. برای مثال، در گرماگرم جروبحث من حرف بدی میزنم. احساس گناه به من کمک میکند تا تلاش کنم خطای خود را اصلاح کنم و رابطه را ترمیم کنم.
غم
او افزود:غم نتیجه احساسی فقدان است که چیزی از زندگیهای ما غایب است، یا به این دلیل که ما آنرا از دست دادهایم و یا تماس با آنرا از دست دادهایم.پیام ضمنی آن این است که قدر آنچه که از دست دادهایم را بدانیم و سپاسگزار آنچه داریم باشیم.
حیدی یادآور شد: در برخی از موارد پیام ممکن است مبارزه برای برگرداندن آن باشد به خصوص در مورد عشق از دست رفته.به هرحال بدون غم در زندگی؛ غیر ممکن است که احساس ارزشمندی داشته باشیم.برای آنکه چطور میتوانید بدون داشتن احساس غم و اندوه در زندگی، احساس خوشبختی داشته باشید؟ تحمل احساسات و هیجانات در این طیف و تنوع کار راحتی نیست اما آنها ما را سرزنده و فعال نگه میدارند.
وی اضافه کرد:به یقین نمیخواهیم با موجی از احساسات منفی زندگی کنیم اما باید اقرار کنیم همین احساسات ناخوشایند هم در توسعه و تکامل ما کارکردهای خاص خود را دارند
مترجم کتاب تابآوری افزود: مهم است که حوزه کامل و پویایی از احساسات را پذیرفته و تجربه کنیم ، اما تحت سلطه احساساتی که ما را ناراحت و دلگیر میکنند یا اغلب نگه میدارند، نباشیم.
وی گفت: از قدرت فرایندی که قرار است آنرا انجام دهیم، تعجب نکنید. من افرادی را دیدهام که سالها اسیر خشم یا ترس بودهاند و ناگهان آرام شدهاند. شما همه توان خود را برای حمایت از خودتان دارید.و با برخورداری از هوش هیجانیتان؛ متوجه میشوید که احساساتتان نشانهایی هستند که شما را راهنمایی میکنند نه اینکه شما را تحت سلطه خود قرار دهند.در حقیقت شما ارباب احساسات خود هستید.
او در ادامه اظهار کرد: احساسات و هیجانات میتوانند بهمانند فانوس دریایی یا برج مراقبت برای ما نقش راهنما و هدایتگر داشته باشد باید بدانیم که میتوان همه آنها را در صلح و آرامش تجربه و مدیریت کرد
گفتنی است؛ عفت حیدری در حوزه تاب آوری آثار متعددی را ترجمه ومنتشر کرده است در این میان میتوان به کتابهای تاب آوری کودکان و تاب آوری در مدارس اشاره کرد .