نقش واسطه ای تاب آوری در ارتباط اضطراب مرگ
نقش واسطه ای تاب آوری در ارتباط اضطراب مرگ و سلامت عمومی نوجوانان مهاجر عراقی متأثر از جنگ با داعش
پژوهش حاضر باهدف شناسایی تاثیر واسطه ای تاب آوری در رابطه میان اضطراب مرگ و سلامت عمومی صورت پذیرفت.
روش پژوهش توصیفی و در چارچوب طرح همبستگی تحلیل مسیر بود.
جامعه موردمطالعه شامل کلیه نوجوانان عراقی (۱۸-۱۶) ساکن در کمپ آوارگان جنگ با داعش (کمپ دیبگه ، واقع در اربیل عراق) در سال ۱۳۹۶ بود (۵۲۰=N). نمونه موردمطالعه ۲۱۹ نفر از نوجوانان (۱۶-۱۸) بودند که به روش نمونه گیری تصادفی ساده برگزیده شدند و به مقیاس اضطراب مرگ (تمپلر، ۱۹۷۰) ، پرسشنامه سلامت عمومی (۲۸-GHQ) (گلدبرگ وهیلر، ۱۹۷۹) و مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون (۱۹۷۹ – ۱۹۹۱) ، پاسخ گفتند.
داده ها در طرح همبستگی تحلیل مسیر پردازش گردید.
یافته ها معناداری رابطه معکوس اضطراب مرگ و تاب آوری را تائید نموده و نشانگر برازش مطلوب نقش واسطه ای تاب آوری در الگوی ارتباطی میان اضطراب مرگ و سلامت عمومی آنها بود.
با توجه به یافته ها میتوان به واسطه تاب آوری اضطراب مرگ نوجوانان متاثر از جنگ را کاهش داده و در بهبود سلامت عمومی آنان اقدام نمود.
نقش تاب آوری در ارتباط اضطراب مرگ و سلامت عمومی نوجوانان مهاجر عراقی متأثر از جنگ با داعش
اضطراب مرگ، که به عنوان تاناتوفوبیا نیز شناخته میشود، نوعی ترس شدید و غیر منطقی از مرگ یا فرآیند مردن است. این اضطراب میتواند ناشی از آگاهی از مرگ و ناپایداری زندگی باشد و در سطوح مختلف تجربه شود. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است به طور مکرر به افکار مربوط به مرگ دچار شوند و این افکار میتوانند منجر به احساسات شدید اضطراب و وحشت شوند.
اضطراب مرگ به معنای ترس از مردن خود یا دیگران است و شامل نگرانی درباره فرآیند مرگ و عواقب آن میباشد.
این اضطراب یک واکنش طبیعی به تهدیدی است که در زندگی هر فرد وجود دارد.
علائم اضطراب مرگ
علائم این اختلال میتواند شامل موارد زیر باشد:
– حملات وحشت
– افزایش ضربان قلب
– تعریق و لرزش
– احساس سرگیجه یا گیجی
– حالت تهوع
– اجتناب از موقعیتها یا گفتگوهایی که ممکن است به مرگ مرتبط باشند.
این علائم میتوانند به شدت بر کیفیت زندگی فرد تأثیر بگذارند و باعث اختلال در فعالیتهای روزمره شوند.
تفاوت بین اضطراب مرگ و تاناتوفوبیا
در حالی که اضطراب مرگ یک احساس طبیعی است که همه انسانها ممکن است تجربه کنند، تاناتوفوبیا به عنوان یک اختلال روانی مشخص میشود که در آن فرد به طور مداوم و افراطی به مرگ فکر میکند. این اختلال معمولاً با احساسات شدیدتر و مشکلات عملکردی بیشتری نسبت به اضطراب مرگ همراه است.
برای مدیریت اضطراب مرگ، روشهای مختلفی وجود دارد که شامل مشاوره روانشناختی، درمانهای شناختی-رفتاری، و تکنیکهای آرامسازی میشود. هدف این درمانها کاهش شدت اضطراب و کمک به فرد برای پذیرش واقعیت مرگ است.