ماساژ و تاب آوری در گستره ای از تندرستی تا روان درستی مطرح است.
ماساژ به رفع خستگی و کاهش تنش کمک میکند و بعنوان یک ابزار و مکمل درمان میتواند مورد توجه باشد.
ماساژ درمانی با پرداختن به جنبه های جسمی و روانی بهزیستی نقش مهمی در افزایش تاب آوری فیزیکی و روانی دارد.
ماساژ میتواندمانع استهلاک جسمانی و خستگی عاطفی باشد ماساژ تقویت کننده توانایی و تاب آوری است.
تاب آوری جسمانی یا تاب آوری فیزیکی توانایی بدنی برای مقابله با عوامل استرس زا و یا صدمات بدنی را مورد مطالعه قرار میدهد هنگامی که بدن در شرایط نامطلوب و پرفشار قرار میگیرد تاب آوری جسمانی قدرت و توانایی غلبه را توصیف میکند بعبارت دیگر تاب آوری فیزیکال یا جسمانی توانایی بدن فرد برای مقاومت و بهبودی در برابر شرایط فیزیکی نامطلوب و چالش برانگیز است.
تاب آوری بدنی حداقل در پنج قلمرو میتواند موضوعیت پیدا کند:
- انعطاف پذیری و جنبش پذیری مفاصل ، دامنه حرکتی
- توانایی و سلامت قلبی عروقی
- قدرت و استقامت عضلانی
- ترکیب و تناسب بدنی ( میزان چربی و چاقی)
- روشهای استراحت و بازیابی توان جسمانی ( بهداشت خواب و ریکاوری)
ماساژ در تاب آوری و رفع تنش بدنی و بدنبال آن در کاهش تنش روانی و توسعه تاب آوری موثر است.
جلسات ماساژ منظم می تواند استرس را با تحریک پاسخ آرامش بدن کاهش دهد.
ماساژبه کاهش سطح هورمون های استرس مانند کورتیزول منجر میشود.
علاوه بر این، ماساژ درمانی کیفیت خواب را بهبود میبخشد، ماهیچهها را آرام میکند و مکانیسمهای طبیعی تنظیم خواب بدن را که برای تاب آوری ضروری هستند، افزایش میدهد.
ماساژ درمانی می تواند درد مزمن را کاهش دهد، تنش و اسپاسم عضلانی را کاهش دهد و گردش خون را بهبود بخشد، به افراد این امکان را می دهد تا بر جنبه های مثبت زندگی تمرکز کنند و توانایی خود را برای عبور از مشکلات افزایش دهند.
از نظر ذهنی و عاطفی، ماساژ درمانی اندورفینها را ترشح میکند که به هورمونهای “احساس خوب” معروف هستند، این به طور قابل توجهی اضطراب و افسردگی را کاهش میدهد و به تعادل عاطفی و افزایش تاب آوری کمک میکند.
ماساژ با تقویت بدن آگاهی و ایجاد آرامش، موجب تحریک ذهن آگاهی هم میشود.
نتیجه نهایی این فرآیند تقویت ارتباط ذهن و بدن است که به افراد کمک میکند استرس را زود تشخیص دهند و آن را به طور فعال مدیریت کنند.
ماساژ، پذیرش خویشتن و خود مراقبتی تحریک و تقویت میکند و منجر به بهبود عزت نفس و شرایط بهتری در تاب آوری میشود.
گنجاندن جلسات منظم ماساژ در روال سلامتی فرد میتواند سرمایهگذاری ارزشمندی برای تاب آوری جسمانی و بهزیستی روانشناختی باشد.
با پرداختن به تنشهای فیزیکی و عدم تعادل عاطفی، ماساژ درمانی رویکردی جامع برای ایجاد قدرت درونی مورد نیاز برای عبور از چالشهای زندگی با روحیه انعطافپذیر ارائه میکند.
تکنیک های ماساژ خاص که می تواند به ما در توانایی و تاب آوری مان کمک کند عبارتند از:
1. ماساژ بافت عمیق: این ماساژ پر فشار درد و تنش عمیق در عضلات را هدف قرار می دهد و بر تغییر ساختار ماهیچه ها و محدودیت ها برای کاهش درد مزمن و افزایش آرامش تمرکز می کند.
2. ماساژ درمانی ورزشی: ایده آل برای ورزشکاران و افراد فعال، ماساژ ورزشی به از بین بردن محدودیت های صورت، تسکین عضلات دردناک، افزایش تاب آوری فیزیکی و بهبود گردش خون برای افزایش عملکرد و جلوگیری از آسیب ها و صدمات ورزشی کمک می کند.
3. ماساژ تخلیه لنفاوی: این تکنیک به جریان لنفاوی، سم زدایی، کاهش تورم و حمایت از سیستم ایمنی کمک می کند، که می تواند به رفاه و انعطاف عمومی بدن کمک کند.
4. ماساژ قبل از زایمان و بعد از زایمان: این ماساژ به طور خاص برای افراد باردار طراحی شده است، ماساژ قبل و بعد از زایمان اغلب نواحی خاصی مانند گردن، پشت، لگن و پاها را هدف قرار می دهد تا درد و تورم را کاهش دهد و آرامش و راحتی در دوران بارداری یا پس از آن را تقویت کند.
5. حجامت خشک : این تکنیکی است که از فشار منفی برای آزادسازی بافت و عضلات موردنظر استفاده میشود به آن بادکش یا حجامت خشک هم گفته میشود، افزایش جریان خون در لایه های بیرونی و سطحی را موجب میشود و رویکردی منحصر به فرد برای افزایش رفاه و تاب آوری فیزیکی ارائه می دهد.
حجامت یا بادکش درمانی روشی باستانی از طب مکمل بشمار می آید که در آن فنجان های مخصوصی بر روی پوست قرار داده می شود تا مکش ایجاد شود. این عمل که قدمت آن به فرهنگ های مصر باستان، چین و خاورمیانه برمی گردد، با هدف کمک به درد، التهاب، جریان خون، آرامش و بهزیستی کلی است. حجامت می تواند خشک یا مرطوب باشد که شامل استفاده از آتش یا پمپ لاستیکی برای ایجاد خلاء در داخل فنجان می شود. حجامت مرطوب علاوه بر این شامل ایجاد بریدگی های کوچک روی پوست برای بیرون کشیدن مقدار کمی خون است.
همانگونه که ملاحظه میشود تکنیکهای ماساژ نه تنها جنبههای فیزیکی را مورد توجه قرار میدهند، بلکه با ترویج آرامش، کاهش استرس، و تقویت یک ارتباط قویتر ذهن و بدن ضروری برای توانایی و تاب آوری بدنی، به رفاه ذهنی و عاطفی نیز کمک میکنند.
ماساژ واقعا می تواند به تاب آوری کمک کند.
منجر به کاهش هورمونهای استرس مانند کورتیزول شود که حس خوب بودن را تقویت میکند و ما را در مقابله با عوامل ایجاد کننده استرس تواناتر سازد.
علاوه بر این، از طریق ترشح اندورفین، که اغلب به عنوان هورمون “احساس خوب” نامیده می شود، ماساژ می تواند به طور قابل توجهی انسان را قادر سازد تا در مشکلات با پایداری و تعادل بهتری حرکت کند.
ماساژ درمانی تاثیر مثبت قابل توجهی بر سلامت روان دارد. تحقیقات نشان می دهد که ماساژ به طور موثر استرس، درد و تنش عضلانی را کاهش می دهد و اندورفین را آزاد می کند که مسکن طبیعی بدن است.
ماساژ می تواند ضربان قلب را کاهش دهد، بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد و بهباشی روانشناختی را بهبود بخشد. مطالعات نشان می دهد که ماساژ می تواند به شرایطی مانند درد مزمن، فیبرومیالژیا، سلامت قلب، مسائل مربوط به پیری و علائم مرتبط با سرطان کمک کند.
ماساژ می تواند با متعادل کردن سطوح هورمونی بدن و ایجاد حس آرامش و آرامش، علائم اضطراب و افسردگی را کاهش دهد.
علاوه بر این، ماساژ درمانی می تواند به مدیریت موثر علائم درد مزمن کمک کند.
مدیر وموسس خانه تاب آوری ایران در خاتمه اضافه میکند که ماساژ درمانی یک مداخله ارزشمند برای بهبود سلامت روان و رفاه است.
احساس اضطراب و افسردگی را بخوبی می توان با ماساژ درمانی کاهش داد.
ماساژ باعث آرامش و کاهش استرس در بدن می شود.
همچنین می تواند ابزاری برای ارتقای سلامت روان و تن آرامی بسیار کارساز باشد.
این یک درمان همه کاره است که طیف گسترده ای از افراد میتوانند اعم از زوجین برای ایجاد صمیمت و التذاذ جنسی و کاهش تنش و یا ورزشکاران حرفه ای برای ریلکسیشن و رفع خستگی تا معلولین در تقسیم بندی و رده های مختلف جسمی حرکتی تا ضایعات نخاعی و غیره میتوانند از مزایای آن استفاده کنند.