سیمنار تاب‌ آوری و اهداف آن چیست؟

به قلم سارا حق بین مترجم و نویسنده خانه تاب آوری

0

سیمنار تاب‌ آوری و اهداف آن چیست؟ سمینار شکلی از آموزش آکادمیک است وظیفه آن گردآوری گروه‌های کوچک برای جلسات مکرر است که هر بار بر روی موضوع خاصی تمرکز می‌کنند و از همه حاضران درخواست می‌شود در آن شرکت کنند.سمینار یک رویداد برای ترویج همکاری و بحث متفکرانه است. سمینار اولین گام عالی در فرآیند برنامه ریزی و اجرا است. سمینار رویدادی است که در آن افراد گرد هم می آیند تا در مورد یک موضوع مشخص بحث کنند. به طور کلی، این جلسات تجارب تعاملی هستند که توسط یک یا دو ارائه کننده هدایت می شوند که نقش آنها بر هدایت گفتگو در مسیر مشخصی متمرکز است. سمینارها انواع مختلفی دارند و هر کدام هدف خود را دارند و در مورد موضوعات مدنظر بحث می کنند تا بینش جدیدی به دست آورند یا دانش خود را گسترش دهند.

سمینارها می توانند به شرکت کنندگان الهام بخشند تا زندگی خود را به طور کلی بهبود بخشند یا مهارت های جدیدی را که در این رویداد آموخته اند را پیاده سازی کنند. یکی دیگر از اهداف مشترک سمینارها شبکه سازی است که به افراد همفکر اجازه می دهد تا ارتباطات ارزشمندی برقرار کنند.

به طور کلی، یک سمینار شامل یک یا چند سخنران است که در مورد موضوعات آموزشی خاص بحث می کنند. اصطلاح سمینار همچنین برای توصیف یک سخنرانی تحقیقاتی استفاده می شود که اغلب توسط یک محقق میهمان انجام می شود و عمدتاً با حضور دانشگاهیان، کارکنان پژوهشی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برگزار می شود.

تاب‌آوری چیست؟ سیمنار تاب‌آوری چگونه است و اهداف آن چیست؟

در دهه گذشته، تاب‌آوری به یک موضوع داغ در حوزه سلامت و موج سوم روانشناسی تبدیل شده است. چالش ها در سلامت، کار و روابط ما اجتناب ناپذیر است. در حال حاضر به طور کلی پذیرفته شده است که یادگیری مهارت های بازیابی از سختی ها یکی از مهم ترین سفرهای توسعه شخصی است که می توانیم انجام دهیم. طبق تعریف انجمن روان‌شناسی آمریکا (APA)، تاب‌آوری به فرآیند و نتیجه سازگاری موفقیت‌آمیز با تجربیات دشوار یا چالش‌برانگیز زندگی اشاره دارد که نیازمند انعطاف پذیری ذهنی، عاطفی، رفتاری و توانایی سازگاری است.

تاب آوری انقلاب خرد ورزی است که خط تولید آن مدیریت است و ابزار گسترش آن هم آموزش است تاب آوری خوشبختی جدید است .

به عبارت دیگر تاب‌آوری توانایی شما برای مقاومت در برابر سختی‌ها و رشد با وجود سختی های زندگی است. تئوری تاب‌آوری به ایده هایی اشاره می کند که چگونه افراد تحت تأثیر چیزهای چالش برانگیز مانند ناملایمات، تغییر، از دست دادن و ریسک قرار می گیرند و با آنها سازگار می شوند. تئوری تاب‌آوری به ما می گوید که تاب‌آوری یک ویژگی ثابت نیست، شما می توانید ظرفیت خود را برای تمرین تاب‌آوری افزایش دهید. افراد تاب آور از منابع، توانمندی ها و مهارت های خود برای غلبه بر چالش ها و کار از طریق شکست ها استفاده می کنند. افرادی که تاب‌آوری ندارند، به احتمال زیاد احساس ناتوانی یا درماندگی می‌کنند و به استراتژی‌های مقابله‌ای ناسالم (مانند اجتناب، گوشه‌گیری و خوددرمانی، خودکشی و …) تکیه می‌کنند.

افراد تاب‌آور استرس، شکست‌ها و احساسات دشوار را تجربه می‌کنند، اما از نقاط قوت خود استفاده می‌کنند و از سیستم‌های پشتیبانی برای غلبه بر چالش‌ها و حل مشکلات کمک می‌گیرند.

سیمنار تاب‌آوری و اهداف آن چیست؟

سمینار شکلی از آموزش آکادمیک است سیمنار تاب‌آوری هم بیقین چارچوب های دانشگاهی و آکادمیک را رعایت میکند با توجه به اینکه مفهوم تاب‌آوری در همه دنیا در حوزه روانشناسی جدید و نو است، محققان، دانشجویان و روانشناسان علاقه مند به این مفهوم نیازمند فضایی برای تبادل اطلاعات خود هستند. از طرفی در جهان امروزی که سرشار از ابهام، تروما، جنگ، بیماری و استرس و انواع بحران ها است ، همه افراد نیازمند دانایی و یادگیری این مهارت در زمینه توسعه فردی می باشند.

لذا سمینار تاب‌آوری با حضور اساتید، محققان، دانشجویان، نویسندگان و مترجمان، سخنرانان، روانشناسان و علاقه مندان به مهارت تاب‌آوری برگزار می شود تا کسانی که فکر می‌کنند قدرت و مهارت لازم را برای تاب‌آوری و تحمل مشکلات ندارند؛ کسانی که وقتی بحران یا اتفاقی پیش‌بینی ‌نشده رخ می‌دهد، فوراً خود را باخته و احساس ضعف می‌کنند؛ کسانی که می‌خواهند قوی‌تر شوند و به مبارزه و مواجهه با مشکلات برخیزند؛ کسانی که می خواهند احساس ناامیدی، افسردگی و سرخوردگی را از خود دور کنند؛ کسانی که می خواهند بیاموزند که به جای انکار مسئله، راه حل های مسئله را بیابند؛ کسانی که دغدغه رشد فردی و کسب دستاورد دارند، با حضور در سمینار تاب‌آوری از این فرصت آموزشی و تبادل اطلاعات برخوردار شوند.

 

سیمنار تاب‌آوری و اهداف آن چیست؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.