سنجش و تقویت تاب آوری کودکان آسیب پذیر

0

سنجش و تقویت تاب آوری کودکان آسیب پذیر کتاب حاضر، حوزه های تاب آوری و عوامل مرتبط با آن را در سال های آغازین کودکی توضیح می دهد. در ده فصل دیگر این اثر، احساس امنیت و کیفیت دلبستگی، روابط کودک با همسالان،والدین و مراقبان، شایستگی های اجتماعی و هیجانی به همراه چک لیست های سنجش امنیت، استعداد، هیجانات و شایستگی های اجتماعی کودکان مورد بررسی قرار می گیرد.

بخش دوم کتاب سنجش و تقویت به ارائه ی روش های عملی تقویت تاب آوری و راهبردهای مداخله ای با ذکر مورد پژوهی دو کودک سه و چهار ساله، اختصاص یافته است.

مطالعه ی این کتاب برای والدین، مراقبان ودرمانگران بسیار مفید و کارساز خواهد بود.

سنجش و تقویت تاب آوری کودکان آسیب پذیر کتاب حاضر، حوزه های تاب آوری و عوامل مرتبط با آن را در سال های آغازین کودکی توضیح می دهد.بنابر همین گزارش از خانه تاب آوری مفهوم تاب آوری در کودکان به ظرفیت یک سیستم برای انطباق موفقیت آمیز با چالش هایی اشاره دارد که عملکرد، بقا یا توسعه آینده سیستم را تهدید می کند.

تاب آوری در کودکان را می توان از طریق عوامل مختلفی تقویت کرد که به طور کلی به عوامل درونی و بیرونی تقسیم می شوند.

بنابر همین گزارش از خانه تاب آوری عوامل درونی بیولوژی، رفتار، عواطف و شناختی کودکان را شامل میشود، در حالی که عوامل بیرونی به جنبه‌های مختلف محیط کودک، مانند روابط با والدین و دوستان، و نیز عوامل زمینه‌ای مانند محیط آموزشی و فرهنگی مربوط می‌شوند.

یکی از رویکردهای سنجش تاب‌آوری در کودکان، ارزیابی پیامدهای سازگاری مثبت با ناملایمات، مانند رفاه روانی، کیفیت زندگی، فقدان مشکلات سلامت روان، و توانایی‌های شناختی است.

رویکرد دیگر این است که توضیح دهیم چرا افراد با نمره بالای تاب‌آوری قادر به سازگاری مثبت و حفظ سلامت روانی هستند

مربیان ، روانشناسان و متخصصان کودک می توانند نقش اصلی را در تبدیل علم تاب آوری به عمل، آموزش و حمایت بر عهده داشته باشند.

البته پیش از آن بایستی متوجه باشیم که برای کاهش خطر و ارتقای تاب آوری در کودکان، یک چارچوب بین رشته ای و بین حرفه ای مورد نیاز است.

 

 

رسانه تاب آوری ایران تاب آوری در کودکان را می توان از طریق عوامل مختلفی تقویت کرد که به طور کلی به عوامل درونی و بیرونی تقسیم می شوند.

ارسال یک پاسخ