ساخت جوامع تاب‌آور با فعالیت‌های داوطلبانه

0

ساخت جوامع تاب‌آور با فعالیت‌ داوطلبانه ، پنجم دسامبرمراسمی تحت عنوان “روز جهانی داوطلب برگزار میگردد.برپایی این مراسم بر اساس قطعنامه سازمان ملل در سال 1985 صورت میگیرد  که پس از آن همه ساله دولت با همکاری جامعه مدنی دربرپایی این مراسم بین المللی برنامه هایی اجرا می نمایند که هدف اصلی آن ترویح و تسهیل فعالیت های داوطلبانه است.خانه تاب آوری ، مرجع و رسانه فارسی زبان تاب آوری این روز و مناسبت جهانی را گرامی میدارد .

ترغیب و تسهیل و گرامیداشت فعالیت های داوطلبانه بخصوص در زمینه فقر، توانمندسازی زنان ، ایدز و محیط زیست ، بهداشت وآموزش همیشه مد نظر و از موضوعات مورد علاقه جمعیت داوطلبان فعال در زمینه توسعه اقتصادی /اجتماعی بوده است

جوامع تاب‌آور چگونه میتوانند زمینه فعالیت نیروهای داوطلب کنند ؟ این هم سوالی مهم است که میبایست در آن تامل شود.

ساخت جوامع تاب‌آور با فعالیت‌های داوطلبانه 

این روز در پی تصویب قطعنامه‌ای در سال ۱۹۸۵ میلادی، تعیین شد و از آن پس هر ساله در تاریخ ۵ دسامبر سازمان ملل متحد، دولت‌ها و سازمان‌های جامعه مدنی با همکاری داوطلبان در سراسر جهان این روز را گرامی می‌دارند.

در روز جهانی داوطلب در سال ۲۰۰۱ میلادی، مجمع عمومی سازمان ملل مجموعه ای از توصیه‌ها در مورد راه هایی که دولت ها و سازمان ملل متحد می توانند برای حمایت از فعالیت‌های داوطلبانه اتخاذ کنند، اعلام کرد و خواستار انتشار گسترده آن شد. این سال که با عنوان سال جهانی داوطلب تعیین شد با اهدافی چون برانگیختن بحث‌های ملی و بین المللی و نیز حمایت، تشخیص، تسهیل، شبکه سازی و ترویج اقدامات داوطلبانه دنبال شد. این سال منجر به تقدیر هرچه بهتر قدرت داوطلبانه در بسیاری از اَشکال و روش‌های حمایتی آن شد.

همچنین روز جهانی داوطلب که مراسم آن سالانه برگزار می‌شود با امید افزایش آگاهی مردم و دولت ها نسبت به کمک‌های داوطلبانه تعیین شده است. هم‌چنین بر تحریک مردم برای ارائه داوطلبانه خدمات خود هم در داخل و هم در خارج از کشور تمرکز دارد.

بنابر اعلام سایت “تایم اند دیت”، در طول سال‌های متمادی دولت‌ها، کسب و کارها، سازمان‌های غیرانتفاعی و افراد روز جهانی داوطلب را از طریق فعالیت‌های مختلف از جمله موارد زیر گرامی داشته‌اند:

– پروژه های داوطلبانه جامعه

– رژه ها، راهپیمایی‌ها یا تظاهرات

– مسابقات داوطلبانه

– مراسم‌ اهدای جایزه به داوطلبانی که سهم قابل توجهی در جوامع خود داشته‌اند.

– کمپین های “اهدای زمان” که شامل افرادی می شود که ساعت‌ها خدمات داوطلبانه را به پروژه‌های خاص اختصاص داده‌اند.

– شرکت‌هایی که برنامه‌های داوطلبان را به عنوان بخشی از مسئولیت‌های شرکتی خود اجرا می‌کنند.

 

همچنین فعالیت ها و رویدادهای مربوط به این روز که به ارتقای تأثیر داوطلبان و اهداف توسعه هزاره سازمان ملل متحد از طریق داوطلب شدن کمک می کنند به شرح زیر است:

– کمک به ریشه‌کن کردن فقر

– دستیابی به آموزش ابتدایی همگانی

– ترویج برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان

– کاهش مرگ و میر کودکان و بهبود سلامت مادران

– کاهش انتشار اچ آی وی، مالاریا و سایر بیماری‌های مهم

– کمک به پایداری زیست محیطی

بسیاری از مردم در بسیاری از این رویدادها از طریق “شبکه جهانی داوطلبان” مشارکت می‌کنند که نهاد داوطلبان سازمان ملل متحد (UNV) آن را با همکاری سازمان های مختلف اداره می‌کنند.

 

ساخت جوامع تاب‌آور با فعالیت‌ داوطلبانه ساخت جوامع تاب‌آور با فعالیت‌ داوطلبانه مصادف با پنجم دسامبر است و هرسال مراسمی تحت عنوان "روز جهانی داوطلب برگزار میگرددبنابر همین گزارش از خانه تاب آوری ایجاد جوامع تاب آور از طریق نیروهای داوطلب شامل استفاده از قدرت داوطلبان برای حمایت از تاب آوری جامعه در بخش های مختلف است.

داوطلبان نقش مهمی در واکنش به بلایا، توسعه جامعه و اقدامات اقلیمی ایفا می‌کنند و به ایجاد جوامع قوی‌تر و آماده‌تر کمک می‌کنند. با مشارکت در فعالیت‌های داوطلبانه، افراد می‌توانند جامعه پذیری و مهارت‌های رهبری را تمرین کنند و یا با بخش‌های مختلف مانند مدیریت محیط‌زیست، ورزش، سلامت، تنوع و خدمات اجتماعی آشنا شوند و فعالانه در ایجاد تأثیرات مثبت در جوامع خود مشارکت کنند.

گزارش‌ها بر اهمیت تلاش‌های نیروهای داوطلب در پرداختن به تأثیرات تغییرات اقلیمی و ایجاد جوامع پایدار تأکید می‌کنند.

نیروهای داوطلب در ایجاد جوامع تاب آور با ارائه حمایت های ضروری، تقویت پیوندهای اجتماعی، و ایجاد تغییرات مثبت در بخش‌های مختلف نقش اساسی دارند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.