تعریف تاب آوری

1

برای تعریف تاب آوری چه در مفهوم و چه در عملیات بایستی به دوستون اصلی

*** وجود چالش وتنش
***
نتیجه خوب
تکیه زد به عبارت ساده تر این دو موضوع در هر تعریفی از تاب آوری ضرورتاً بایستی وجود داشته باشد.
هر نعریفی از تابآوری بدون وجود یکی از این دو مولفه جامعیت لازم را نخواهد داشت.
علاوه بر دو مفهوم ضروری ” شرایط پرتنش” و ” نتیجه خوب ” در راه رسیدن به تعریفی از تاب آوری به سه بعد زمانی ، آینده ، حال و گذشته نیز بایستی توجه صورت گیرد.
آنجا که تاب آوری نقش مقابله ای دارد توان تاب آوری در زمان حال ایفای نقش میکند و آن هنگام که از بروز صدمه و آسیب پیشگیری میکند بهرمند ازقدرت موثردر آینده یا اینده نگری تاب آوری هستیم . و هنگامی که از اثر بخشی تاب آوری برای بازیابی و باز توانی پس از آسیب و صدمات و یا تروما استفاده میکنیم در واقع از تاب آوری گذشته نگر بهره جسته ایم .

در این معنا تاب آوری محدود به پیشگیری ، مقابله و بازیابی و احیاء پس از ضربه نیست.
تا به اینجا به دو مولفه ( شرایط پرتنش ، نتیجه خوب) و سه وجه زمانی ( حال ، آینده و گذشته ) اشاره شد اکنون با ترسیم مربعی که اضلاع چهارگانه آن عبارتند از:

تعریف تاب آوری

کار ساخت و ارایه تعریف تاب آوری را به انتها نزدیکتر میکنیم.
فرد ، خانواده ، جامعه ، اقلیم ، سامانه و سازمان تاب آور بایستی بتواند بر چالش ها غلبه کند از موانع عبور کند و صدمات احتمالی را بازسازی ، ترمیم و بازیابی کند و به اهداف خویش دست پیدا کند.
که بصورت خلاصه عبارتست از صرف انرژی در جهت بهبود اوضاع

تعریف تاب آوری

 

1 نظر
  1. محبوب علیزاپه می گوید

    تاب آوری را می توان در سه مقوله ،۱-مسئولیت پذیری ۲-تغییری پذیری و ۳-مثبت اندیشی تعریف نمود بطوریکه افراد مسئولیت پذیر بدلیل قبول برخی مسئولیت‌ها نوعی استقامت روحی روانی و ماموریت در ذهن خود احساس می کنند و بمنظور انجام این مسئولیت تاب و توان تحمل مشکلات بیشتر می شود .دومین بحث در خصوص تغییر پذیری ویا قبول تغییر محیط بیرون و درون هرفرد می باشد .ازقبیل از دست دادن. نزدیکان ، وقوع حادثه‌ای ناگوار و…. اگر این موارد فرصتی برای آزمایش خود بپندارد که این نگرش بیشتر در افراد مذهبی اتفاق می افتاد ولی در افراد عادی با مراجعه به گذشته نوع بشریت یا حتی به گذر زمان در طول زیست زمین می بینند که تغییرات شگرفی اتفاق افتاده و آنهایی توانستند نسل خود نگه دارند که سازگاری بیشتری داشتند تا آنهاییکه باهوش بودند پدر مرتبه آخر مثبت اندیشی است که بیشتر به وقایع اطرافمان توجه منفی نداشته باشیم و مثالی که در این خصوص می شود زد بازی مارپله می باشد که نردبان مثبت اندیشی و مار منفی اندیشی است که باید در ذهن مان پله ها را افزایش دهیم تا مار. باتشکر علیزاده از اردبیل

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.