تاثیر درمان کاهش استرس بر تاب آوری
تاثیر درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی و تاب آوری همسران جانبازان قطع عضو
این پژوهش از نوع مطالعات نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون و با گروه کنترل بود.
بدین منظور، از افرادی که به مرکز مشاوره ایثارگران شهر اهواز مراجعه کرده اند،
بمنظور شرکت در پژوهش دعوت شد. سپس از بین داوطلبان ۲۸ نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند و به گونه تصادفی به دو گروه (آزمایش و کنترل) گمارده شدند.
سپس گروه آزمایش مورد مداخله «گروه درمانی کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی» قرار گرفت و پس از ۸ جلسه گروه درمانی، پس آزمون بر روی گروه کنترل و آزمایش اجراشد. ابزار این پژوهش پرسشنامه کیفیت زندگی و تاب آوری بود که به وسیله شرکت کنندگان در مراحل پیش آزمون و پس آزمون تکمیل گردید.
یافته ها: نتایج بدست آمده از تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان دادند که مداخله درمانی کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی به گونه معنادار منجر به افزایش کیفیت زندگی و تاب آوری گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل شد.
نتیجه گیری:
درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند به عنوان یک برنامه درمانی کارآمد منجر به افزایش کیفیت زندگی و تاب آوری همسران جانبازان قطع عضو شود.
تاثیر درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر کیفیت زندگی و تاب آوری همسران جانبازان قطع عضو
کیفیت زندگی (Quality of Life)
کیفیت زندگی به مجموعهای از شرایط و عوامل اشاره دارد که تأثیر مستقیم بر رفاه و رضایت افراد دارد. این مفهوم شامل جنبههای مختلفی از جمله سلامت جسمانی، سلامت روانی، وضعیت اقتصادی، محیط زیست، و روابط اجتماعی میشود.
در سطح فردی، کیفیت زندگی میتواند به احساس خوشبختی، رضایت از زندگی و توانایی در دستیابی به اهداف شخصی مرتبط باشد.
تحقیقات نشان دادهاند که کیفیت زندگی میتواند تحت تأثیر عوامل متعددی قرار گیرد، از جمله سیاستهای دولتی، فرهنگ جامعه، و شرایط اقتصادی.
کیفیت زندگی یک معیار برای سنجش رفاه فردی است و همچنین عنوان یک شاخص کلیدی برای ارزیابی پیشرفت جوامع نیز محسوب میشود.