تاثیر استرس شغلی و تاب آوری حسابرسان بر روی کیفیت حسابرسی
تاثیر استرس شغلی و تاب آوری حسابرسان بر روی کیفیت حسابرسی
هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر استرس شغلی و تاب آوری حسابرسان بر کیفیت حسابرسی در بین اعضای جامعه حسابداران رسمی ایران می باشد.
این پژوهش ازلحاظ هدف، کاربردی و از حیث روش، توصیفی -همبستگی است.
از میان اعضای جامعه حسابداران رسمی ایران (۲۴۰۰N=)نمونه ای به تعداد ۳۳۰ نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شد.
داده ها بر اساس پرسشنامه استاندارد گردآوری و توسط آزمون رگرسیون مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته ها حاکی از آن است استرس شغلی با کیفیت حسابرسی) P-Value = ۰.۰۰ وR =-۰.۲۶ (رابطه منفی و معناداری ،تاب آوری با کیفیت حسابرسی (R =۰.۲۰۹، P-Value = ۰.۰۰) رابطه مثبت و معناداری دارد.
لذابرای بهبود کیفیت حسابرسی استفاده از روان سنجی در زمان جذب نیروی انسانی، انجام آزمایشهای دوره ای برای اعضای جامعه حسابداران رسمی و شناسایی افراد در معرض خطرات روحی و جسمی و ارایه درمان مناسب. آموزش های دوره ای کاهش استرس و بهبود تاب آوری شغلی،تجدیدنظر در حقوق و مزایای اعضا و افزایش خدمات رفاهی و تفریحی امری ضروری است.
تاثیر استرس شغلی و تاب آوری حسابرسان بر روی کیفیت حسابرسی
بنا بر همین گزارش از خانه تاب آوری حسابرسی که به عنوان حسابرسی مالی نیز شناخته می شود، بررسی سیستماتیک سوابق، معاملات و صورت حساب های مالی یک سازمان توسط یک متخصص مستقل به نام حسابرس است.
هدف اصلی حسابرسی اطمینان از صحت و قابلیت اتکای اطلاعات مالی، کشف تقلب یا اشتباه و ارائه نظر در مورد عادلانه بودن صورت حسابهای مالی است.
حسابرسی انواع مختلفی دارد، از جمله حسابرسی قانونی، حسابرسی داخلی، حسابرسی انطباق، حسابرسی عملیاتی و حسابرسی مالی. حسابرسان باید در اصول حسابداری تخصص داشته باشند، استقلال خود را از واحدهایی که حسابرسی می کنند حفظ کنند و برای انجام مؤثر حسابرسی از اخلاق و استانداردهای حرفه ای پیروی کنند.