تاب آوری کودکان( فرزندپروری)
تاب آوری کودکان( فرزندپروری)
سه شنبه 13 شهریورماه جاری در محل تالار اجتماعات اداره کل بهزیستی استان تهران ، ششمین جلسه انجمن ازدواج و خانواده کشور با موضوع فرزند پروری و تاب آوری کودکان با حضور اعضا انجمن و مدرسین ومشاوران شبکه ازداوج و خانواده استان تهران و سایر علاقه مندان برگزار شد.
بنا بر همین گزارش از خانه تاب آوری سبک های فرزندپروری شامل رویکردهای متفاوتی برای تربیت فرزندان است که بر رشد و رفتار آنها تأثیر می گذارد.
چهار سبک اصلی فرزندپروری توسط محققان شناسایی شده است: مقتدرانه، مقتدرانه، سهل گیرانه و سهل انگارانه.
فرزندپروری مستبدانه: با قوانین سختگیرانه بدون توضیح زیاد، تقاضاهای زیاد و پاسخگویی کم مشخص می شود.
فرزندپروری مقتدرانه: با در نظر گرفتن سبک فرزندپروری «استاندارد طلایی»، این شیوه شامل تعیین قوانین واضح و در عین حال ایجاد رابطه مثبت با کودک است. والدین دلایل پشت قوانین را توضیح می دهند، به نظرات فرزندشان گوش می دهند و استقلال را تشویق می کنند.
فرزندان والدین مقتدر معمولاً دارای اعتماد به نفس، مسئولیت پذیر و از نظر عاطفی پایدار هستند
فرزندپروری آسان گیر: شامل گرمی رابطه و حداقل انتظارات یا قوانین است. والدین بیشتر شبیه دوستان هستند و به بچه ها اجازه می دهند خودشان تصمیم بگیرند. در حالی که کودکان ممکن است از عزت نفس و مهارت های اجتماعی خوبی برخوردار باشند.
والدین غافل: با بی تفاوتی نسبت به نیازها یا فعالیت های کودک مشخص می شود. این والدین از نظر عاطفی غایب هستند و باعث می شود که کودکان احساس بی توجهی، بی مهری و بی اهمیتی کنند. کودکانی که در غفلت و بی توجهی والدین بزرگ میشوند ممکن است با چالشهای سلامت روان و مشکلات رفتاری مواجه شوند هر یک از سبک های فرزندپروری تأثیرات مشخصی بر رفتار، رشد عاطفی، عزت نفس و مهارت های اجتماعی کودکان دارد.
سبک مقتدرانه به دلیل تعادل، مرزهای روشن و تشویق استقلال، اغلب به عنوان مفیدترین سبک برای شکوفایی و رشد سالم در کودکان تلقی می شود.