بررسی نقش سرمایه معنوی بر تاب آوری سازمانی
وی و بررسی نقش سرمایه معنوی بر تاب آوری سازمانی، با تاکید بر میانجی گری جو اخلاقی
امروزه سازمانها با چالشهای زیادی روبه رو هستند و توانایی تاب آوری سازمان برای مقابله با تغییر، از طریق تجدید پیوسته عملیات کسب وکار، از انحلال سازمان جلوگیری می کند. در پژوهش حاضر تلاش شد نقش متغیرهای جنسیت، جو اخلاقی، و سرمایه معنوی در تاب آوری سازمانی مطالعه شود.
این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش توصیفی پیمایشی از نوع همبستگی است.
جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان معاونتهای سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران و نمونه آماری شامل ۱۰۲ نفر از کارکنان بود.
ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه استاندارد، حاوی ۶۶ سوال، بود. همچنین، برای تجزیه وتحلیل دادههای تحقیق از مدل سازی معادلات ساختاری بر اساس نرمافزار Smart-PLS استفاده شد.
یافته های تحقیق حاکی از آن است که سرمایه معنوی بر تاب آوری سازمانی تاثیر مثبت و معنادار دارد و این تاثیر از طریق متغیر جنسیت تعدیل میشود.
افزون بر این، سرمایه معنوی بر جو اخلاقی تاثیر مستقیم و معنادار دارد و با بهبود جو اخلاقی حاکم بر سازمان تاب آوری سازمانی افزایش مییابد.
از این طریق میتوان دریافت جو اخلاقی کاری در بهبود تاب آوری سازمانی از طریق سرمایه معنوی نقشی میانجی دارد.
بررسی نقش سرمایه معنوی بر تاب آوری سازمانی، با تاکید بر میانجی گری جو اخلاقی
بنا بر همین گزارش از خانه تاب آوری
سرمایه معنوی و تاب آوری : سرمایه معنوی حافظ روح انسان است سرمایه معنوی به منابع درونی افراد اشاره دارد که از باورها، اعمال و ارتباطات معنوی آنها سرچشمه می گیرد. این شامل ارزش ها، باورها و حس هدفمندی است که از معنویت یا مذهب به دست می آید.
این سرمایه با هوش معنوی، تأکید بر دیدگاههای ارزشمحور، نگرانی های عام المنفعه و جهانی، شفقت، تفکر بلندمدت، تاب آوری، و توانایی عمل از عمیقترین اعتقادات فرد مرتبط است.
با استفاده از منابع معنوی مانند ایمان، معناسازی، حمایت جامعه و احساس هدف، افراد می توانند بهتر مشکلات را پشت سر بگذارند و به طور موثر ناملایمات را سپری کنند
سرمایه معنوی با سایر انواع سرمایه متفاوت است زیرا منابع درونی ناشی از باورها، ارزش ها و ارتباطات معنوی فرد را در بر می گیرد.
اندازهگیری سرمایه معنوی با هدف جذب منابع درونی ناشی از باورها و عملکردهای معنوی افراد است که به تاب آوری ، رفاه و فرآیندهای تصمیمگیری کمک میکند.
سازمانها میتوانند فرهنگی ایجاد کنند که تابآوری را تقویت کند، رضایت شغلی را افزایش دهد و تعهد سازمانی را ارتقا دهد. تحقیقات نشان می دهد که سرمایه معنوی در محیط کار می تواند منجر به بهبود وحدت کارکنان و انسجام سازمانی، عملکرد شغلی و توسعه پایدار میشود .
برای توسعه سرمایه معنوی، باید بر پرورش باورها، ارزش ها و گرایش هایی تمرکز کرد که رفتار اجتماعی، سازمانی و فردی را به سمت اهداف و ارزش های بالاتر سوق می دهد.