ارتباط هوش معنوی با تاب آوری
زایمان، یکی از تأثیرگذارترین تغییرات در زندگی زنان است.
این تغییر، نه تنها برای زنان تجربه ای فراموش نشدنی است، بلکه با توجه به اهمیت آن، نوع زایمان در شکل گیری اثرات روان شناختی و جسمانی زنان بسیار مؤثر می باشد.
دو مقوله روان شناختی هوش معنوی و تاب آوری در برابر استرس، می تواند بر ترجیح نوع زایمان تأثیرگذار باشند
لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه هوش معنوی زنان باردار با تاب آوری در برابر استرس و ترجیح روش زایمان آنها انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی و همبستگی در سال ۱۳۹۱ بر روی ۲۱۱ زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر تهران انجام شد.
نمونه گیری به روش تصادفی خوشه ای بود. گردآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه های تاب آوری در برابر استرس کونور- دیویدسون، هوش معنوی کینگ و یک پرسشنامه جمعیت شناختی محقق ساخته انجام شد.
داده ها از طریق محاسبه ضرایب همبستگی پیرسون، رگرسیون همزمان و کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد.
یافته ها: تاب آوری در برابر استرس زنان باردار با تمام مؤلفه های هوش معنوی ارتباط معنی داری داشت (۰۰۱/۰>p).
ترجیح روش زایمان نیز با دو مؤلفه هوش معنوی؛ یعنی تفکر انتقادی وجودی و تولید معنای شخصی، ارتباط معناداری داشت (۰۵/۰>p). بین ویژگی های جمعیت شناختی با تاب آوری و ترجیح روش زایمان ارتباط معناداری وجود نداشت (۰۵/۰=p).
نتیجه گیری: ایجاد معنای شخصی در زندگی، با تحمل درد و فشار همراه است.
افرادی که تمایل به زایمان طبیعی دارند، مفهوم درد را به معنای ارزشمندی و تحمل آن را به عنوان فردی که می تواند در برابر سختی ها تاب آور باشد، می پذیرند.
به نظر می رسد که ارتقاء هوش معنوی می تواند باعث افزایش تاب آوری زنان در دوران بارداری و ترجیح زایمان طبیعی شود.
رابطه هوش معنوی و تاب اوری و ترجیح روش زایمان
هوش معنوی ظرفیت پرسیدن سئوالات غایی در خصوص معنای زندگی است یا بعبارت دیگر ظرفیتی است تجربه کردن ارتباطات یکپارچه بین ما و جهانی است که در آن زندگی می کنیم .
ارتباط هوش معنوی با تاب آوری
هوش معنوی (SQ) به توانایی درک و مدیریت ابعاد معنوی زندگی اشاره دارد و به ما کمک میکند تا در جستجوی معنا، هدف و ارتباط با خود و دیگران باشیم.
این نوع هوش شامل تواناییهای مختلفی است، از جمله خودآگاهی، همدلی، و توانایی درک عمیقتر از زندگی و تجربیات انسانی. افرادی که دارای هوش معنوی بالایی هستند، معمولاً قادرند در شرایط دشوار آرامش خود را حفظ کنند و به دنبال راهحلهای معنادار برای چالشها بگردند.
آنها به ارزشها و اصول اخلاقی خود پایبندند و در روابط اجتماعی خود به ایجاد همدلی و ارتباط عمیق توجه دارند.
هوش معنوی میتواند به بهبود کیفیت زندگی کمک کند، زیرا افراد را قادر میسازد تا با چالشهای روزمره بهتر کنار بیایند و احساس رضایت بیشتری از زندگی داشته باشند.
این نوع هوش میتواند به توسعه رهبری مؤثر و ایجاد محیطهای کاری مثبت کمک کند. در نهایت، پرورش هوش معنوی میتواند به رشد فردی و اجتماعی منجر شود و به ما کمک کند تا زندگی معنادارتری را تجربه کنیم.
هوش معنوی به افراد کمک میکند تا در مواجهه با چالشها و بحرانها، دیدگاههای عمیقتری پیدا کنند و از تجربیات خود درس بگیرند. این ویژگی موجب افزایش تابآوری و توانایی سازگاری با شرایط سخت زندگی میشود.