اثربخشی آموزش تاب آوری بر کاهش احساس تنهایی
اثربخشی آموزش تاب آوری بر کاهش احساس تنهایی و اضطراب دانش آموزان دختر دبیرستان
هدف حاضر بررسی اثربخشی آموزش تاب آوری بر کاهش احساس تنهایی و اضطراب، دانش آموزان دختر دبیرستانی بود.
روش: پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی است که در آن از طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد.
جامعه پژوهش کلیه دانش آموزان دختر دبیرستان شهر الشترکه در سال ۹۵ مشغول تحصیل بودند.
به منظور انتخاب نمونه از بین دانش آموزانی که نمرات آنها در ترکیب متغیرهای وابسته بیش از یک انحراف استاندارد بالاتر از متوسط بود ۳۰ نفر به صورت تصادفی انتخاب و به دو گروه ۱۵ نفره تقسیم شدند.
در نهایت به صورت تصادف یکی از گروهها به عنوان گروه آزمایش و گروه دیگر به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. و گروه آزمایش۱۲ جلسه برنامه آموزش تاب آوری را دریافت کردند، در حالی که به گروه کنترل هیچگونه آموزشی ارائه نشد. هر دو گروه پرسشنامه احساس تنهایی و اضطراب را قبل و بعد از مداخله تکمیل کردند.
یافتهها: داده های پژوهش با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) و تک متغیره (آنوا) تحلیل شدند.
نتایج نشان داد که میزان احساس تنهایی و اضطراب گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت.
نتیجهگیری: نتایج تحقیق کاهش سطح تنهایی و اضطراب دانشجویان را بدنبال آموزش تاب آوری نشان میدهد.
بر اساس نتایج پژوهش پیشنهاد میشود به منظور کاهش احساس تنهایی و اضطراب دانش آموزان از مداخله آموزش تاب آوری بهره گرفته شود.
اثربخشی آموزش تاب آوری بر کاهش احساس تنهایی و اضطراب دانش آموزان دختر دبیرستان
اثربخشی آموزش تابآوری
آموزش تابآوری به عنوان یک فرایند مهم در تقویت توانایی افراد برای مقابله با چالشها و فشارهای زندگی شناخته میشود. این آموزش به افراد کمک میکند تا مهارتهای لازم برای مدیریت استرس، افزایش اعتماد به نفس و بهبود روابط اجتماعی را یاد بگیرند.
تحقیقات نشان میدهند که افراد آموزشدیده در زمینه تابآوری، بهتر میتوانند با مشکلات روبهرو شوند و از بحرانها عبور کنند. این آموزشها معمولاً شامل تکنیکهای مدیریت استرس، حل مسئله، و تقویت مهارتهای ارتباطی هستند.
علاوه بر این، تابآوری نه تنها به بهبود سلامت روان کمک میکند بلکه تأثیر مثبتی بر عملکرد شغلی و تحصیلی نیز دارد. افرادی که تابآوری بیشتری دارند، معمولاً در مواجهه با چالشها خلاقتر و سازگارتر عمل میکنند.
آموزش تابآوری میتواند به ایجاد جامعهای سالمتر و پایدارتر منجر شود، زیرا افراد قادر خواهند بود به یکدیگر کمک کنند و در کنار هم به رشد و پیشرفت بپردازند.