کتاب تاب آوری روانشناختی

2

کتاب تاب آوری روانشناختی

کتاب حاضر در چهار فصل و توسط دکتر حمید علیزاده تالیف شده است.

در فصل نخست مفاهیم کلی تاب‌آوری مورد بررسی قرار گرفته است و در فصل دوم نیز نظریه‌های اندیشمندان و روانشناسان گنجانده شده است.

«سنجش» در فصل سوم در اختیار خوانندگان قرار می‌گیرد و در فصل پایانی نیز آزمون‌هایی برای تست تاب‌آوری برای مخاطبان در نظر گرفته شده است.

 

کتاب تاب آوری روانشناختیبنابر همین گزارش از خانه تاب آوری بهزیستی روانشناختی که به آن بهباشی روانی نیز گفته می شود، جنبه های عاطفی، شناختی و اجتماعی وضعیت روانی فرد را در بر می گیرد و فراتر از عدم وجود بیماری روانی است.

این شامل احساسات مثبت، افکار و رفتارهای سالم، تاب آوری، و احساس رضایت و هدفمندی در زندگی است.

بهزیستی روانشناختی برای بهبود سلامت روان، افزایش هوش هیجانی، افزایش بهره وری، سلامت جسمانی بهتر، کیفیت زندگی، روابط مثبت و انعطاف پذیری در مواجهه با ناملایمات بسیار مهم است. مطالعات نشان داده‌اند که بهزیستی روان‌شناختی با سلامت عمومی ارتبازی معنا دار دارند .

بهزیستی روانشناختی را میتوان با تمریناتی مثل ذهن آگاهی توسعه داد. عوامل مثبت دیگری هم در ارتقا سلامت وتاب آوری میتوانند موثر باشند عواملی همانند روابط شاد، رضایت شغلی و برخورداری از دیدگاهی مثبت و خوش بینانه .

در مقابل اختلالات رفتاری شامل الگویی از رفتارهای مخرب است که می تواند افراد را در محیط های مختلف مانند مدرسه، خانه و موقعیت های اجتماعی تحت تاثیر قرار دهد.

این اختلالات هم در کودکان و هم در بزرگسالان رایج است، با علائم و نشانه هایی چون بی توجهی، بیش فعالی، تکانشگری، رفتار نافرمانی و یا قلدری  و … قابل مشاهده است

برخی از انواع رایج اختلالات رفتاری عبارتند از: اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD)، اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD)، اختلال سلوک، اختلالات اضطرابی و اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) [2][3][5]. علل اختلالات رفتاری را می توان با عوامل بیولوژیکی، خانوادگی و مدرسه مرتبط دانست، مانند بیماری جسمی، آسیب مغزی، محیط خانواده و رویدادهای آسیب زا. تشخیص زودهنگام و درمان مناسب در مدیریت اختلالات رفتاری و بهبود رفتار در طول زمان بسیار مهم است.

 

2 نظرات
  1. admin می گوید

    با سلام و احترام ، تشکر از توجه شما .

  2. محمد فروهر می گوید

    با سلام کتاب سرمایه روانشناختی سازمان ترجمه عبدالرسول جمشیدیان و محمد فروهر نیز یک فصل به موضوع انعطاف پذیری اختصاص داده شده که میتواند قابل توجه باشد.

ارسال یک پاسخ