مقایسه تاب آوری روانی بیماران قلبی با افراد سالم

مقایسه تاب آوری روانی در مبتلایان به بیماری عروق کرونر قلبی با افراد سالم

0

مقایسه تاب آوری روانی در مبتلایان به بیماری عروق کرونر قلبی با افراد سالم

بیماران قلبی عروقی به خصوص بیماران دچار اختلال در عروق کرونر در مرحله حاد، اضطراب زیادی دارند و به نسبت بیماران با اضطراب کمتر، ۵ مرتبه بیشتر دچار عوارض جدی قلبی می شوند.

تاب آوری به معنای توانایی بیرون آمدن از شرایط سخت یا تعدیل آن می باشد. و جایگاه ویژه ای در حوزه های روانشناسی تحول، روانشناسی خانواده و بهداشت روانی دارد که می تواند به بیرون آمدن از شرایط سخت بیماری های طبی نیز کمک کنند.

هدف: مقایسه تاب آوری روانی در مبتلایان به بیماری عروق کرونر قلبی با افراد سالم.

مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه مقطعی با گروه کنترل است که جامعه آماری آن شامل کلیه مراجعینی بودند که تحت عمل آنژیوگرافی قرار گرفته بودند. به روش نمونه گیری در دسترس از مراجعین به بیمارستان حشمت ۳۷۲ نفر ۱۸۶ نفر در گروه بیمار و ۱۸۶ نفر در گروه سالم انتخاب شدند.

ابزار مورد استفاده، پرسشنامه تاب آوری روانی بود که توسط محمدی در سال ۱۳۸۸ در ایران استاندارد شده بود. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS-18 و روش آماری توصیفی، آزمون های تحلیل رگرسیون و Chi Square انجام شد و سطح معنی دار آزمون ها P<0.05 در نظر گرفته شد.

نتایج: در مجموع ۳۷۲ نفر، ۲۲۰ نفر (۵۹٫۱%) مذکر و ۱۵۲ نفر مونث (۴۰٫۹%) بودند و میانگین سنی ۵۱٫۹۴±۱۱٫۲۷ سالگی بود. ۸۲٫۸% سطح سواد دیپلم یا کمتر داشتند.

۹۴٫۷% متاهل بودند و ۲۶٫۷% چاق و ۴۰% دارای اضافه وزن بودند. بین گروه های سنی (P=0.001) و جنسیت (P=0.002) در بین دو گروه اختلاف معنی داری وجود داشت. میانگین نمره تاب آوری روانی در گروه بیمار ۶۵٫۵۰±۱۵٫۸۱ و در گروه سالم ۶۶٫۰۰±۱۳٫۲۰ بودکه اختلاف معنی داری نداشت (P=0.777).

نتیجه گیری: علیرغم نبود ارتباط بین تاب آوری روانی در گروه های سالم و بیمار در مطالعه ما، نمی توان نتیجه گرفت که تاب آوری اثر بازدارندگی روی بروز بیماری عروق کرونر ندارد و مطالعات آینده نگر با در نظر داشتن سایر عوامل خطر موثر بر بیماری جهت بررسی این فرضیه توصیه می گردد.

 

مقایسه تاب‌آوری روانی در مبتلایان به بیماری عروق کرونر قلبی با افراد سالم

 

 

مقایسه تاب آوری روانی در مبتلایان به بیماری عروق کرونر قلبی با افراد سالم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.