تاب آوری و سلامت قلب

0

تاب آوری و سلامت قلب

تاب آوری و سلامت قلبی عروقی

با آموزش ارتقاء سطح تاب آوری می تواند از بروز سکته قلبی زود هنگام پیشگیری نمود.

اهمیت تاب آوری به واسطه کاهش مشکلات هیجانی و استرس است، که به حفظ سلامتی افراد کمک می کند. و سطح پایین تاب آوری شرایط ناگواری را تبیین می کند که منتهی به آسیب پذیری افراد می شود.

امروزه در مطالعه پدیده‌ها و مسائل انسانی، به وحدت و یکپارچگی جنبه های زیستی و روانی-اجتماعی بیش‌تری پی می‌بریم. دیگرتفکیک بین جنبه‌های عضوی و کارکردی تقسیم درستی به نظر نمی‌رسد. بر اساس این تعامل است که مشکلات جسمانی، عوارض روانی اجتماعی را ایجاد می‌کند و عوامل روانی اجتماعی نیز به نوبه خود بر جسم انسان تأثیر می‌گذارند.

بیماری های قلبی عروقی نمونه بارز تأثیرات متقابل جسم و روان در فرآیند پدیدآیی بیماری هستند. در این گونه بیماری‌ها بروز و تشدید اختلال جسمانی، از مسائل هیجانی و مشکلات روانی اجتماعی سرچشمه می گیرد. در این حلاصه پژوهش تأثیر ویژگی شخصیتی تاب آوری در بیماران قلبی مورد مطالعه قرار گرفته است .

نمونه آماری این تحقیق232 نفر بود که تعداد87 نفر افراد سالم، 77نفر از بیماران قلبی عروقی(سکته‌ای) و 68 نفر بیماران قلبی غیر سکته‌ای بستری بودند که براساس روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس تاب آوری کانرودیویدسون (CD-RISC) استفاده شد. یافته های این مطالعه نشان داد که افراد سالم در تاب آوری نمره بالاتری را کسب کرده اند، اما بیماران قلبی عروقی در تاب‌آوری نمره پایین‌تری داشتند.

جداول رگرسیونی نشان می‌دهد که دو متغیر تاب‌آوری و سبک های مقابله‌ای تاثیر معنی‌داری در بروز تشدید بیماری‌های قلبی داشته‌اند و هر یک از آن‌ها دارای وزن های متفاوتی هستند. ضرایب تاثیر استاندارد موجود در جدول نشان می دهد که متغیر تاب آوری با ضریب تاثیر رگرسیونی (6 /0- β=)، قوی ترین پیش بینی کننده بیماران قلبی می باشد.

بدین گونه و بطور خلاصه میتوان اعلام کرد که بین ویژگی شخصیتی تاب آوری با بیماری قلبی رابطه معنی‌داری وجود دارد و هم‌چنین تفاوت معنی داری، بین افراد سالم و بیماران قلبی عروقی از نظر سطح تاب آوری مشاهده شده است.

این مقاله  به قلم  آقایان دکتر سیدعلی دوستدار طوسی( دکتری روانشناسی) ودکنر صمد گلشنی ( فوق تخصص قلب و عروق) نگارش و در شماره 116 نشریه علمی ، پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در شهریور 1393 منتشر گردیده است .

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.