اثربخشی گروه‌درمانی بر امید به زندگی و تاب آوری زنان مطلقه

0

اثربخشی گروه‌درمانی مبتنی بر معنادرمانی بر امید به زندگی و تاب آوری زنان مطلقه

طلاق از جمله عوامل گسیختگی و از هم‌پاشیدگی کانون خانواده است که عواقب بسیاری را برای افراد جامعه داشته و می‌تواند منشأ بسیاری از آسیب‌های اجتماعی باشد.

پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر معنادرمانی بر افزایش امید به زندگی و تاب‌آوری زنان مطلقه شهر قم انجام پذیرفت.

روش کار: روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون پس آزمون و کنترل بود.

جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان مطلقه شهر قم بوده و نمونه پژوهش نیز در برگیرنده ۳۰ نفر از زنان مطلقه در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و گواه (۱۵ نفر) بود.

روش انجام کار بدین صورت بود که پس از انتخاب آزمودنی‌ها به روش هدفمند، ۳۰ نفر از زنان مطلقه دارای معیارهای ورود، به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و گواه قرار گرفتند.

سپس گروه درمانی مبتنی بر معنادرمانی بر روی گروه آزمایش طی ۸ جلسه ۹۰ دقیقه‌ای و دو بار در هفته اجرا گردیده و داده‌ها در دو بازه زمانی پیش و پس از اجرای مداخله گردآوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده از روش آماری توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس) استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج حاصل از تحلیل داده‌ها نشان داد که گروه درمانی مبتنی بر معنادرمانی بر افزایش امید به زندگی و تاب‌آوری زنان مطلقه تأثیر گذار بوده و به لحاظ آماری معنی‌دار است (۰۵/۰ > P). بدین معنی که نمرات امید به زندگی و تاب آوری زنان مطلقه به دنبال ارائه گروه درمانی افزایش داشته است.

نتیجه گیری: نتایج این مطالعه بیانگر آن است که معنادرمانی گروهی می‌تواند در کاهش مشکلات و فشارهای روانی زنان مطلقه و به دنبال آن سبب افزایش امید به زندگی و تاب‌آوری آنان مورد استفاده قرار گیرد؛ لذا متخصصین حوزه سلامت می‌توانند با استفاده از معنادرمانی، تاب‌آوری و امید به زندگی افراد مطلقه را ارتقاء بخشند.

 

 

 

اثربخشی گروه‌درمانی مبتنی بر معنادرمانی بر امید به زندگی و تاب آوری زنان مطلقه

 

 

اثربخشی گروه‌درمانی مبتنی بر معنادرمانی بر امید به زندگی و تاب آوری زنان مطلقه

گروه درمانی نوعی روان درمانی است که در آن یک یا چند درمانگر به طور همزمان با گروهی از افراد که مشکلات مشابهی دارند، کار می‌کنند. این روش به افراد کمک می‌کند تا تجربیات و احساسات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و از حمایت متقابل بهره‌مند شوند.

در جلسات گروه درمانی، اعضا در فضایی امن و محرمانه به بررسی چالش‌های خود می‌پردازند و با راهنمایی درمانگر، به تبادل نظر و یادگیری از یکدیگر می‌پردازند. این جلسات معمولاً شامل ۶ تا ۱۰ نفر است و موضوعات مختلفی مانند افسردگی، اضطراب، مشکلات روابط و سوءمصرف مواد را پوشش می‌دهد.

گروه درمانی می‌تواند به کاهش احساس انزوا، افزایش خودآگاهی و تقویت مهارت‌های اجتماعی کمک کند.

این روش به افراد این امکان را می‌دهد که از تجربیات دیگران بیاموزند و راه‌حل‌های مؤثری برای مسائل خود پیدا کنند.

انواع مختلف گروه درمانی شامل گروه‌های حمایتی، شناختی-رفتاری و بین فردی است که هر کدام بر جنبه‌های خاصی از مشکلات روانی تمرکز دارند.

 

ارسال یک پاسخ